AARO HUTTUNEN

Avaussanat

Pituus: 193 cm
Paino: 90 – 100 kg

Ilmestyin tähän maailmaan yhtenä kauniina kesäpäivänä, vuonna 1993. Kesänlapsi. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta nimeltä Mäntyharju, asuin siellä elämästäni ensimmäiset 18-vuotta. Sitten muutin pois kotoa ja olen asunut 7:ssä eri kaupungissa ja muuttanut yli 25 kertaa viimeisten 6 vuoden aikana – etsien omaa paikkaani, missä pystyisin rauhoittumaan ja rakentamaan jotain ympärilleni. Tällä pienellä matkalla olen nähnyt jo paljon, mutta matka on silti vasta alussa, enkä tosiaan tiedä mistä tulen löytämään itseni tulevaisuudessa. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta fysioterapiaa ja opintojani nopeutan puolella vuodella.

Fysioterapian puoli alkoi kiinnostaa minua vasta lukion viimeisillä luokilla ja ennen sitä käytännössä menin eteenpäin ilman suunnitelmia. En koskaan suunnitellut tulevaisuutta juurikaan etukäteen, menin sinne minne tuuli kuljetti. En koskaan ollut myöskään liikunnallinen lapsi – kokeilin erilaisia lajeja, mutta joukkuelajit eivät koskaan iskeneet, joten en tiennyt mitä tehdä. Kiinnostuin 12-vuotiaan konsolipelaamisesta ja myöhemmin siirryin roolipelien maailmaan. Jäin pahasti niihin koukkuun. Itseasiassa niin pahasti, että sitä voidaan kutsua rehellisesti peliriippuvuudeksi. Pääsin siitä myöhemmin eroon pitkällisen taistelun jälkeen, mutta joka tapauksessa omien valintojeni seurauksena.

Uusi elämä

En ole ollut myöskään liikunnallinen lapsi ja löysin liikunnan ilon vasta 15-vuotiaana. Aloitin kamppailulajit ja kuntosalilla käynnin. Uudet harrastukset olivat ensimmäinen onnekas valinta pois peliriippuvuuden tieltä. Kamppailulajit olivat kiinnostaneet minua aina. Todennäköisesti pelimaailmasta johtuen, koska rakastin erilaisia rooli- ja toimintapelejä. Myös viihdyin aina hyvin omissa oloissani piirtäen erilaisia hahmoja ja jostain syystä tykkäsin piirtää lihaksikkaita ihmishahmoja. Sen takia puolestaan kaikki supersankarit sekä lihakset kaikessa komeudessaan ovat minua kiinnostaneet.

Kiinnostuksesta tuli ensin harrastus, harrastuksesta intohimo, intohimosta rakkaus ja rakkaudesta elämäntapa sekä suuri osa ammattiani. En ole lahjakkain kuntosalilla kävijä, en vahvin, en taitavin, enkä rakenteellisestikaan mallikas. Joka tapauksessa löysin lajin, jonka kautta löysin intohimon liikuntaa kohtaan ja joka ”pelasti” minut pelaamisen kierteeltä. Rakastan jokaista osa-aluetta. Aina treenaamisesta, ravintoon ja kehonhuoltoon. Minulle intohimo, elämäntyyli ja ammatti tarkoittavat perjaatteessa samaa asiaa. Voin kertoa ylpeänä nauttivani jokaisesta hetkestä. Matka tähän pisteeseen ei ole ollut helppo. Monien aitojen läpi on kirjaimellisesti menty. Olen aina tehnyt omat valintani, jotka ovat lopulta osoittautuneet oikeiksi.

Päätin alkaa kirjoittamaan ajatuksiani ylös vuonna 2014 syyskuussa. Tarkoituksena oli kirjoittaa ainoastaan treenaamiseen liittyvistä asioista, mutta äkkiä löysin itseni avaamasta ajatusmaailmaani enemmän ja syvimpiä arpia. Tuntui äärettömän hyvältä saada ajatuksia paperille, vaikka en edes ajatellut julkaista niitä ikinä. Sitten kuitenkin annoin vain mennä, jonka jälkeen tuntui entistä paremmalta. Ihmiset ottivat käsittelemäni asiat hyvin vastaan ja pystyin sitä kautta myös auttamaan muita – se on parasta mitä blogin kirjoittamisella voi saada aikaan! Olen siis nyt koukussa kirjoittamiseen ja nautin myös siitä suuresti. Se on minulle tapa purkaa ajatuksiani, rentoutua ja ehkä herättää muissa ajatuksien aiheita.

Kirjoitan henkilökohtaisella ja välillä hyvin syvällisellä tyylillä. Minulle on erityisen tärkeää, että teksti on ulkonäöllisesti siistiä, asiallista ja se pystyy antamaan aina jotain uutta mietittävää. Ehkä liittyen motivaatioon, anatomiaan, ihmissuhteisiin tai elämään yleensä…

Tervetuloa mukaan, olen täällä sinua varten!

IMG_5276