JOS EI HEILAA HELLUNTAINA, NIIN JUHANNUKSENA JONO

Jos ei heilaa helluntaina, ei koko kesänä – lienee kaikille tuttu sanonta. Itse kuulun tähän edellä mainittuun ryhmään. Ei ole heilaa tällä hetkellä, joka todennäköisesti myös aikaisemmasta kirjoituksestani kävi ilmi. Kirjoitus herätti yllättävän paljon mielenkiintoa sekä erilaisia ajatuksia ja halusin vielä jatkaa samasta aiheesta hieman. Seurustelu on nimittäin aihe, jota olen pohtinut paljon viime vuosina. Erityisesti, koska olen ihminen joka viihtyy parisuhteessa ja nauttii siitä, että vieressä on joku pysyvä, kenen kanssa rakentaa. Aikaisempaan sanontaan on muuten myös astetta positiivisempi versio, joka kuuluu näin: Kun on heila helluntaina, on heila koko vuoden. Tähän kastiin haluaisin kuulua.

Toisaalta minulla ei ole mikään kiire parisuhteeseen, vaikka välillä toisten ihmisten parisuhteita sivusta seuranneena tuntuukin siltä, että kunpa löytäisin jo sen oikean. Tiedän ”superpariskuntia”, jotka tekevät kaiken yhdessä ja vaikka suhde olisikin kuinka vanha, niin heidän silmistään näkee puhdasta rakkautta toisiaan kohtaan. Sellaista toivon tulevaisuudelta myös omalle kohdalleni. Haluan vierelleni ihmisen, jonka kanssa puhua, jakaa ja kokea uusia kokemuksia. Haluan tukea, läheisyyttä ja turvaa. Haluan tuntea yhteyden ja haluan sitä, että voimme kehittyä yhdessä. Jos jokin asia on huonommin, se yritetään korjata – eikä leikitä parisuhteella, kuin se olisi jokin peli.

Olen kyllästynyt seuranhakupalveluihin, kuten Tinderiin tai Hot or Notiin. Ne ovat ohjelmia, joka monilla menevät ainoastaan kevytmieliseksi pelaamiseksi. Ovathan ne tavallaan kiinnostavaa ajanvietettä, mutta loppujen lopuksi hyvin pinnallista sekä turhaa. Tietenkin moni on löytänyt itselleen sitä kautta kumppanin ja seuranhaku on tehty nykyään niiden avulla hyvin helpoksi, ehkä jopa liian helpoksi, koska niitä saatetaan pelata vääristä syistä, parisuhteessakin (puhumattakaan feikkiprofiileista). Tinderin tullessa muutamia vuosia sitten markkinoille, minulla oli jossain vaiheessa noin 700 mätchiä. Kauniita tyttöjä joka nurkan takana, mutta kuinka monen kanssa pystyi minkäänlaista vähän syvempää ymmärrystä kehittämään? Puhutaan 1-2 %. Kuinka montaa tyttöä näistä sitten ylipäänsä näin? Taisin nähdä kolmea.

Itseasiassa seurustelin heistä yhden kanssa hetkellisesti, joten Tinderille propsit siitä. Olihan se vähän aikaa mukavaa ajanvietettä. Naama joko viehättää tai sitten ei viehätä? Jatkoon pääsee pyyhkäisemällä oikealle ja vasemmalle vetäessä käy päinvastoin. Yllättävän koukuttava peli loppujen lopuksi, mutta samalla myös turhauttava. Poistin sittemmin tunnukset, koska se oli täysin ajanhukkaa tuollaisella onnistumisprosentilla, kun miettii aikamäärää kuinka paljon siihen kului. Toisaalta olin kyseisissä peleissä tavallaan hyvin huono, koska halusin tutustua paremmin, ennen ensikohtaamista. En halunnut löytää mitään irtosuhteita ja hetken iloja – se kuitenkin olisi yleisesti katsoen toimivampi ajatusmalli noiden pelien suhteen.

Ei heilaa helluntaina?

Luotan siihen, että tulevaisuus tuo tullessaan elämääni sen yhden upean ihmisen ennemmin tai myöhemmin. Ei häntä tarvitse jatkuvasti etsiä. Keskittyy tässä hetkessä niihin asioihin joista nauttii eniten ja elää aina täydellä sydämellä. Jos et tule toimeen itsesi kanssa, tuskin tulee kukaan muukaan. Ensimmäisenä on pystyttävä elämään itsensä kanssa – tarinalla on sen jälkeen varmasti onnellinen loppu. Jos ei heilaa helluntaina, ei koko kesänä -sanonta on melko negatiivissävyitteinen, koska puhutaan kuitenkin useista kuukausista. Toiset menevät kuukauden sisällä ensitapaamisesta kihloihin tai jopa naimisiin. Entä Ensitreffeillä Alttarille tv-formaatti? Eihän tässä ole minkäänlaista hätää!

Heilaa Helluntaina

Näin helluntaina valitsisin mieluummin sanonnan: Jos ei heilaa helluntaina, niin juhannuksena jono. Tämän sanonnan kautta meidän kaikkien yksinäisten tulevaisuus näyttää huomattavasti valoisammalta!

Kaikki tapahtuu ajallaan.


Seuraile sosiaalisessa mediassa &
Pysy ajantasalla uusimmista päivityksistä! 😉

Facebook: @aaroblogi
Instagram: @aarohuttunen
Snapchat: @aarouh 👻
Bloglovin

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

4 vastausta artikkeliin “JOS EI HEILAA HELLUNTAINA, NIIN JUHANNUKSENA JONO”

 1. Pakko sanoa että nyt oli kyllä viisaita ajatuksia. Itse olen suunnilleen saman ikäinen (jopa pari vuotta nuorempi), ja alkaa kyllä tuntua hiukan toivottomalta löytää enää omasta ikäluokasta muita samalla tavalla ajattelevia. Jotenkin tuntuu, että kaikki harrastavat vain tinderiä ja tinderiä, tai sitten ovat löytäneet sen onnellisen ”loppuelämänparisuhteen”. Tavallaan olen kai jo luopunut toivosta löytää ketään, ja toivoisin että pystyisin elämään sellaisella asenteella, että lähtökohtaisesti olen loppuelämäni yksin ja onnellinen, mutta jos joku sattuu löytymään niin hieno juttu.

  • Moikka Henna!

   Timantteja on harvassa ja ikähän ei ole kuin numeroita – mikään hätä meillä ei ole! Varmasti se oikea tulee eteen vielä. Tehköön muut omanikäiset mitä tekevät. Toivoa ei ainakaan kannata menettää vielä ainakaan puoleen vuosisataan tässä tapauksessa.

 2. Nyt kolahti tämä kirjoitus, kyllä se meitä yksinäisiäkin vielä joskus onnistaa, siiteeraan minäkin vanhaa sanontaa pienellä lisäyksellä; Pessimisti ei pety, mutta optimisti on onnellisempi😊

  • Moi Minja,

   Hyvä siteeraus! 🙂 Mikäs kiire tässä on. Olisihan se tietysti mahtavaa jo nyt löytää se oikea ja elää yhdessä seuraavat 100 vuotta eteenpäin. Toisaalta se on väärä ajatustapa lähestyä asiaa, muuten koskee. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 36
Tykkää jutusta