TREENAAMATON NAINEN, VOISINKO SEURUSTELLA?

TOIVEPOSTAUS

Sain kiinnostavan yhdistelmä kysymyksen, aiheenaan treenaamaton nainen ja seurustelu. Kysymys kuului seuraavasti: ”Pidätkö treenaavista naisista ja voisitko seurustella sellaisen naisen kanssa, joka ei treenaa?”. Kysymys on todella hyvä ja herättää mielenkiintoni. Kiitos siitä! Mielelläni pohdin asiaa syvemmin.

Olen miettinyt kyseistä asiaa itsekseni useaan otteeseen ja olen myös kirjoittanut muutaman tekstin aihetta sivuten. Esimerkiksi sain aikaisemmin kysymyksen: Millainen nainen herättää mielenkiintosi ulkoisesti? Jatkokysymyksenä seurasi: Pidätkö myös naisilla treenatuista vartaloista? Vastasin kokonaisen päivityksen verran kysymyksiin ja kerroin oman mielipiteeni siitä, minkälaiset ulkoiset seikat naisessa herättävät mielenkiintoni, sekä miksi lihaksikkuus minua viehättää. Listasin 5 kohtaa, joihin ensimmäisenä kiinnitän huomiota naisen ulkoisessa olemuksessa. Voin sen verran paljastaa, että lihaksikkuus ei ole niistä ensimmäinen, eikä itsessään pelkkä kuntosaliharrastus herätä mielenkiintoani. Aikaisempaa tekstiä enempää tässä avaamatta (tutustu tekstiin: Millainen Nainen Herättää Mielenkiintosi Ulkoisesti?).

Kirjoitin aiemmin samankaltaista aihetta sivuten, niin sanotun mielipidekirjoituksen miehen näkökulmasta ”liian lihaksikkaista naisista”, koska naispuolista ystävääni arvosteltiin treenaamisen takia. Nykypäivän naisihanne, kun ei enää taida olla langan laihan mallin tasolla. Listasin tähänkin kirjoitukseen 5 erilaista kohtaa, mitä kuntosalilla hankitut pyöreät pakarat omistajastaan kertovat (teksti: ”Liian” Lihaksikas Nainen).

treenaamaton nainen

Treenaamaton nainen

Palataan tämän kirjoituksen innoittamaan kysymykseen ja viedään aikaisempia ajatuksiani hieman pidemmälle. Voisinko siis seurustella naisen kanssa, joka ei treenaisi? Oletan, että kysymyksessä haetaan takaa ensisijaisesti kuntosaliharjoittelua. Ja vastaus liittyen kuntosaliin on, että tottakai voisin seurustella ihmisen kanssa joka ei käy salilla. Mutta, jos kuitenkin kysymyksessä haetaankin takaa sitä, että tämä nainen on täysin treenaamaton. Ei kävisi esimerkiksi lenkillä, ei uimassa, ei ratsastamassa, eikä harrastaisi minkäänlaista liikunnallista aktiviteettia. Tällaiseen kysymyksen asetteluun voisin rehellisesti vastata, etten voisi seurustella sellaisen ihmisen kanssa. Pidemmät sairaslomat tai muut vastaavat ajanjaksot luetaan laskuista pois.

Mielestäni on välttämättömyys harrastaa jotain liikunnallista, ihan vain jo oman fyysisen- ja psyykkisen hyvinvoinnin takia. Ei sen todellakaan tarvitse olla kuntosaliharrastus, eikä niin tavoitteellista tai aktiivista, kuin oma suhtautumiseni tähän elämäntavaksi tulleeseen treenaamiseen on. Minulla kuitenkin on monenlaisia positiivisia mielleyhtymiä treenaavia naisia kohtaa, kuten: terveelliset elämäntavat, päättäväisyys ja itsekunnioitus. Kaikki ovat sellaisia arvoja, joita arvostan ja joihin pystyn samaistumaan. Jos nainen viihtyy esimerkiksi sohvalla paremmin kuin ulkoilmassa, niin todennäköisesti emme ole Perfect Match. Meillä ei luultavasti ole silloin samanlaista arvomaailmaa, eikä välttämättä myöskään hirveästi mitään muutakaan yhteistä.

Niin ja, vaikka tämän tarinan sohvalla makaava treenaamaton nainen olisi kuinka hyvännäköinen, niin ei se tuo minkäänlaista lisäarvoa, jos ajatellaan seurustelun näkökulmaa. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei ulkonäöllä ole väliä. Tottakai sillä on väliä, mutta vielä enemmän on merkitystä esimerkiksi elämänasenteella, arvomaailmalla ja tavoitteilla. Jos emme jakaisi edellä mainituista kuin saman sohvan — kylmästi sanottuna, en viitsisi kummemmin asiaa käsitellä. Ei se silloin ole edes yrittämisen arvoista.

treenaamaton

Harjoittelu itseäsi varten

Ihminen voi tietenkin muuttua, milloin tahansa, jos tahtotila on oikeanlainen. Olin itsekin täysin ”treenaamaton” 15-vuotiaaksi asti ja aloitin varsinaisesti liikkumaan vasta silloin ”kunnolla”. Jokaisen on kuitenkin muututtava ensimmäisenä itsensä takia, eikä kenenkään muun. Kuitenkin, kun ajatellaan seurustelua, niin alkutilanteessa olisi hyvin positiivista, että jaettaisiin yhdessä edes muutamia samanlaisia elämän perusarvoja ennen mitään muuta. Samankaltainen harrastuneisuus varmasti antaisi suhteelle yhden tukevan pilarin, jonka päälle rakentaa.

Tiivistetään tähän loppuun vastaus vielä lyhyempään muotoon: Kuntosalilla treenaaminen ei ole välttämättömyys seurustelun suhteen, mutta liikunnallinen aktiivisuus joka tapauksessa on.

Sanotaan vastakohtien täydentävän toisiaan, jotain yhteistä on kuitenkin oltava.


Seuraile sosiaalisessa mediassa &
Pysy ajantasalla uusimmista päivityksistä! 😉

Facebook: @aaroblogi
Instagram: @aarohuttunen
Snapchat: @aarouh 👻
Bloglovin

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

4 vastausta artikkeliin “TREENAAMATON NAINEN, VOISINKO SEURUSTELLA?”

 1. Osaat kyllä kirjoittaa todella hyvin, mielenkiintoisista aiheista ja vielä perustelet hyvin ja kattavasti mielipiteesi! 🙂

  • Moi Evelyn! 🙂

   Kiitos paljon – onhan asiat yritettävä perustella, jos kerran suunsa avaa! Mielellään tällaisiin kysymyksiin vastailee. Ei sitä itselle välttämättä tulisi mieleen ihan heti tästäkään aiheesta kirjoittaa. 😛

 2. Mä oon miettiny samaa naisnäkökulmasta ja en myöskään voisi seurustella ihmisen kanssa, joka ei pidä huolta itsestään. Myös tupakanpoltto ja liika alkoholinkäyttö on nou nou. Eikä täntyyppisissä ”vaatimuksissa” ole mun mielestä mitään väärää. Kyllä mun mielestä elämäntyylin pitää olla aika samanlainen, jotta sen toisen kanssa pystyy elämään vuoden päivät. On myös kiva jos on samoja kiinnostuksenkohteita niin on ainakin jotain mistä puhua 😀

  • Moikka!

   Kiitos paljon kommentista, hienoa, että olet täysin samoilla linjoilla päihteiden kanssa ja näiden ”vaatimusten”. 😀 Kukin määrittelee ne tavallaan, mutta kaikillahan on omanlaisensa tietysti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 23
Tykkää jutusta