37 TYÖHAKEMUSTA VAIN 1 HAASTATTELU JOKA RIITTI

Hain yhteensä 39 kesätyöpaikkaan, joista 37 oli omaan alaani liittyviä, eli fysioterapeutin kesätöitä tai kesäsijaisuuksia. Kaksi hakemusta, jotka eivät alaani käsitelleet olivat ”KISMET-kuski” ja yksi kuntosaliohjaajan työ. Oli muuten lähellä sekin, ettenkö päässyt KISMET-autoa ajamaan kesäksi. Pääsin toiseen vaiheeseen, jossa oli itsestään tehtävä kolme videota. Yksi kysymys oli esimerkiksi sellainen, että: ”Kuvaile itseäsi adjektiiveilla, joiden alkukirjain löytyy sanasta KISMET.” (I niin kuin Inspiroiva). Eivät tarttuneet videoihini ja ehkä ihan hyvä, sillä en välttämättä olisi ollut luontaisin henkilö mainostamaan suklaapatukoita.

Päätin olla hakematta tänä kesänä sellaisia töitä, jotka eivät omaan alaani liittyisi. Paitsi tuo yllämainittu oli aivan extempore, koska kuulosti niin huvittavalta. Tein 37 omaan alaani suuntautuvaa työhakemusta. Aluksi ajattelin hieman rajoittaa hakualuetta muun muassa sijainnin takia, mutta sitten tajusin, että onko minulla oikeasti varaa alkaa valitsemaan? Ja käytännössä on aivan sama missä tulevan kesäni vietän. Olen siitä onnellisessa ja surullisessa asemassa, että missään ei ole sellaista ”ankkuria”, joka pitäisi minut paikoillani. Muuttaminen ei ole ongelma.

Eväsretkellä etelässä. Aina eväät mukana!

37 Työhakemusta ympäri Suomea

Työhakemuksia laitoin seuraaviin kaupunkeihin/paikkakuntiin: Rovaniemi, Oulu, Vaasa, Kuopio, Lohja, Lahti, Savonlinna, Kuopio, Joensuu, Tampere, Pori, Kerimäki, Mikkeli, Kouvola, Hämeenlinna, Paimio ja Kotka. Eli kaikkialle josta löysin avoimia työpaikkoja ja siinä sivussa kyselin erikseen yksityisiltä, että löytyisikö mahdollisesti töitä.

Tiesin, että työhaastatteluun pääseminen tulee olemaan todella vaikeaa, koska:

 1. Opintoni ovat vielä kesken, opintopisteet kuitenkin riittävät sijaisuuksiin (vaatimus 140 op tällä alalla).
 2. Minulla ei ole opintojeni puolesta riittävää kokemusta, jota vaaditaan lähes joka paikassa.
 3. Nykyään suhteet ratkaisevat hyvin paljon työnhaussa ja suhteita fysioterapiaan liittyen on pyöreä nolla.

Mutta, jos selvitän tieni työhaastatteluun asti — siinä vaikutuksen tekeminen tulee olemaan huomattavasti helpompaa, kuin paperilla, kun vieressä monet muut hakijat omaavat todennäköisesti jo valmiiksi työkokemusta ja suosittelijoita.

37 hakemusta ja vain yksi työhaastattelukutsu. Yksi kutsu, joka on enemmän kuin tarpeeksi. Kutsu kantautui Kotkan suunnalta ja ehdottomasti tartuin siihen! Tässä on oljenkorsi, jota olen odottanut. Ajoin Kotkaan Savonlinnasta, matkaa noin 270 kilometriä. Haastattelu meni erittäin hyvin, pystyin vastaamaan kaikkiin esitettyihin kysymyksiin ja paikka vaikutti kaikin puolin lupaavalta. Kuulemma tieto mahdollisesta kesäsijaisuudesta tulee tämän viikon puolella (eletään maanantaita). Lähdin ajelemaan Kohti Savonlinnaa Lappeenrannan kautta ja jo tunnin päästä tuli seuraavanlainen viesti: ”Tervetuloa töihin meille fysioterapeutin kesälomasijaiseksi…” COME ON! I’m in ja sen lupaan, ettei kukaan tule katumaan päätöstä.

”Anna yksi mahdollisuus ja tulen paikalle All In -periaatteella.
Yksi mahdollisuus riittää, kun siihen panostaa riittävästi.”

Työt alkavat heti toukokuun puolessa välissä, kun kevään opintoni loppuvat. Minulla on siis alle kuukausi aikaa sanoa entinen asuntoni irti ja kaikki muut sopimukset siihen liittyen. Sanoa hyvästit työpaikalleni. Kertoa Aluehallintovirastolle toiminimeni tulevista muutoksista. Etsiä uusi asunto. Pakata kaikki tavarat ja lähteä taas kohti uusia tuulia. En enää todennäköisesti palaa Savonlinnaan, opintoni ovat siinä pisteessä, että lähitunnit ovat hyvin vähissä. Entinen elämä jää taakse. Kaikki tämä tapahtuu ehkä hieman nopealla aikataululla, mutta mikään ei ole minua estämässä.

Varma visio

Kotka tulee olemaan asuinkaupunkini numero 7. En tosiaan tiedä miten korkealle kyseinen luku tulee nousemaan, mutta elokuussa se tulee kasvamaan taas. Mutta ennen sitä, keskitytään nykyhetkeen ja kesäsijaisuuden tunnolliseen hoitamiseen. Kaikki työkokemus on arvokasta, etenkin nyt, kun tuollaiset sijaisuudet ovat opiskelijoille ”kiven alla”.

Jos en olisi fysioterapian töitä saanut, seuraava vaihtoehto olisi ollut 6 viikon työelämänharjoittelu kesällä, sellaisen tein viime kesänä Tampereella. Opintoja siis pusketaan koko ajan eteenpäin. Toisaalta sen varaan en laskenut, koska en edes etsinyt sellaista valmiiksi. Pidän niin sanotusti reunalla elämisestä ja ajatusmaailmaani kuuluu, että kaikki tulee järjestymään. Ne, jotka ovat lukeneet tarinoitani, tietävät, että kirjoitan päiväkirjaa, jonka tunnen nimellä ”Tulevaisuuden Päiväkirja”. Voin paljastaa nyt yhden tavoitteeni, jonka kirjoitin ylös viime joulukuussa ja se kuuluu yksinkertaisuudessaan näin: ”Kesätyöpaikka → New City!” Olen tietoisesti mennyt tätä tavoitetta kohti ja nyt se toteutui. Onnistumisen tunne. Voin vetää poikkiviivan tämän tavoitteen yli ja hymyillä onnellisena. Oikeilla tavoitteilla on tavalla tai toisella tapana toteutua.

Yksi painava kivi käännetty ympäri, merinäköalat odottavat.


Seuraile sosiaalisessa mediassa &
Pysy ajantasalla uusimmista päivityksistä! 😉

Facebook: @aaroblogi
Instagram: @aarohuttunen
Snapchat: @aarouh 👻
Bloglovin

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

10 vastausta artikkeliin “37 TYÖHAKEMUSTA VAIN 1 HAASTATTELU JOKA RIITTI”

 1. Jee hyvä sinä! 🙂 Ei oo kyllä nykyään helppoa saada töitä ilman suhteita.

  • Haha, jee! 🙂 Onhan noita töitä paljon tarjolla, riippuu tietysti ihan siitä mitä etsii ja minkälaisilla kriteereillä. Onneks nappas näillä… 😉

 2. Onnea työpaikasta! Itsellä kans extemporemuutto pohjanmaalta Kouvolaan tiedossa, kun sieltä satuin työpaikan saamaan. Seikkailumielellä kohti uusia tuulia 😁

  • Moi Heidi,

   Kiitos paljon, kiitos paljon! Onneksi olkoon myös itsellesi työpaikasta! 🙂 Pohjanmaalta – Kymenlaaksoon, siinä voi olla melkoinen kulttuurin muutos edessä. Tsemppiä! 😀

 3. Hyvä Aaro! Onnea töiden johdosta🎉 Ja pakko sanoo, että oot kyllä rohkea tyyppi kun lähdet tosta vaan sinne minne elämä kuljettaa, ei olis ihan jokaisesta tommoseen. 🙂 Ite pääsin vuosi sitten kouluun Porvooseen, mutta mun elämä ei pysynyt siellä puolta vuotta kauempaa vaan piti palata takaisin kotikonnuille Jyväskylään.. 😀

  • Morjesta Pinja!

   Thank you very much! Joo, tässä nyt on annettu elämän kuljettaa hetki – välillä sitä miettii, että kannattaiskohan pikku hiljaa asettua, niin pystyis rakentamaan ympärilleen jotain, mutta ei tunnu oikeeta hetkeä löytyvän. Ootellaan sitä vielä… 😉 Mahtavaa hommaa vaihtaa maisemaa, kun on kortit näin tullut pelattua ettei mikään pidättele. On se hienoa myös sekin, että pystyy palaamaan takaisin lähtöpisteeseen, jos uusi paikka ei jostain syystä pidä otteessaan. 🙂

 4. Hieno asenne kesätyöhakuun ja onnittelut uudesta duunista! Ulkopaikkakuntalaiset usein sanoo, että kotkalaisiin ei oo helppo tutustua, mutta täällä on tosi hyviä tyyppejä, kun vaan löytää oikeat ”piirit”. Kotka on myös kesäisin oikeasti tosi kiva paikka 🙂
  Tuutko töihin ”saarelle” vai minnepäin…? Kuntosaleja täältä löytyy joka lähtöön ja luonto on kaunista ja lähellä!
  Kämppää suosittelen etsimään myös ”facekirppisten” ja ilmaisjakelupaikallislehden (Ankkuri) ilmoituksista tai omalla ilmoituksella, jos ei meinaa löytyä.
  Tervetuloa Kotkaan! 🙂

  • Moikka Emmi!

   Kiitos paljon! 🙂 Haha, no tässä elämän varrella on nähty jos jonkinlaista kulkijaa. Saa nähdä miten tossa kolmessa kuukaudessa kerkeää tuttavuutta tehdä – oikeesti oon aika epäsosiaalinen yksilö sinänsä. Todella hyvin viihtyy vaan omissa oloissa, ”reviiri” kulkee kämpän-työpaikan-salin-kaupan väliä todennäköisesti hyvinkin paljon. Ei ole työt siellä saarella asti, vaan about 5 km päässä. 🙂 Luonto on aina iso plussa! Ja merenrannalla ei ole tullu asuttua vielä. Kokemuksia kokemuksia!

   Kiitoksia myös kämpänhakuvinkeistä, löysin jo yhden yksiön, josta on sovittu. Ei viitsi noin lyhyen ajan takia hirveästi käyttää aikaa hetkellisen huoneen löytämiseen. 🙂 Täältä tullaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 25
Tykkää jutusta