AUTA MINUA OIKEAAN SUUNTAAN

Olen kirjoittanut blogia nyt vähän reilun kahden vuoden ajan. Alussa suunnittelin kirjoittavani ainoastaan treenaamisesta kuntosalin puolella, koska se on intohimoni ja alun perin aloin kirjoittamaan ajatuksiani ylös, koska minulla ei ollut ketään kenelle olisin aiheesta puhunut. Äkkiä kuitenkin aloin kirjoittamaan treeniaiheisten kirjoitusten lomassa enemmän omista ajatuksistani ja elämästäni yleensä — siitä, mitä teen ja kuka olen. Se tuntui jonkin aikaa mielekkäältä, kuitenkin tekstien enemmän painottuessa harrastamiseen. Blogimaailma on onnistunut täyttämään elämästäni monta tyhjää koloa ja auttanut erinäisistä ”huonoista” tavoista eroon pääsemisessä, kuten peliriippuvuudesta.

Noin vuoden päivät kirjoitin kokemuksistani, koulutuksistani ja erilaisista ajatuksistani suhteellisen vapaasti. Kunnes tuli piste, kun en enää halunnut kirjoittaa ”päivittäiset ostokseni” -tyylillä. Se tuntui siinä hetkessä jotenkin todella typerältä, enkä itse saanut sellaisista kirjoituksista juuri mitään. Ei siis todellakaan rahallisesta näkökulmasta katsottuna, ei tästä minulle mitään makseta, harrastus vain ainakin toistaiseksi, siinä missä kuntosalikin minulle on. Vaan siinä mielessä, ettei päivittäisistä rutiineista kirjoittaminen antanut itselleni mitään henkisesti. En saanut siitä nautintoa, joten tein suunnanmuutoksen (ehkäpä silloisessa tilanteessa muutama kiva kommentti olisi voinut auttaa).

Muutin tekstieni suuntaa enemmän ”asiapitoisemmiksi”. Aloin esimerkiksi kirjoittamaan artikkeleja anatomiasta ja kehonhuollosta. Asioista, jotka ovat lähellä sydäntäni, lähellä koulutustani ja, joiden kirjoittamisesta saan itselleni muutakin, kuin vain ajan kulua. Tekstejä, joita kirjoittaessani samalla opin ja vahvistan osaamistani. Sama se, vaikka kukaan ei edes lukisi näitä kirjoituksia, koska niiden kirjoittaminen on samalla oppimisprosessi. Tottakai edelleen pyrin kirjoittamaan mahdollisimman helposti lähestyttävää tekstiä, koska blogialustalle tekstit tullaan joka tapauksessa julkaisemaan ja joku jopa saattaa ne toivottavasti lukea.

Kiitos!

Nautin sellaisten tekstien kirjoittamisesta, joiden kautta pystyn oppimaan uutta ja, joiden avulla pystyn kertaamaan aikaisemmin oppimaani. Mutta vielä enemmän nautin sellaisten tekstien kirjoittamisesta, joita minulta pyydetään tai kysytään. Ja tässä vaiheessa päästään tämän kirjoituksen tarkoitusperään:

En todellakaan saa paljon kommentteja tai yhteydenottoja, ja ehkä onnekseni en voi vertailla lukijamääriä muihin blogeihin. Olen kuitenkin äärettömän kiitollinen niille kaikille yksilöille, jotka ovat viitsineet käyttää omaa aikaansa siihen, että ovat lukeneet tekstejäni ja erityiskiitos vielä heille, jotka jättävät välillä kommentin. Kiitos paljon! Kommentit lämmittävät sydäntäni enemmän kuin moni osaa kuvitella, lukijamäärät ovat aivan toissijainen asia siihen verrattuna, että joku uskaltaa ja haluaa ottaa oikean kontaktin kanssani. Luen kommentteja erittäin mielelläni ja olen vastannut aivan jokaiseen kommenttiin, mitä olen koskaan blogini kautta saanut.

Mitä kirjoittamiseen tulee, kaikista eniten olen nauttinut kirjoittamisesta, kun pääsen vastaamaan johonkin minulle esitettyyn kysymykseen, esimerkiksi: Millainen nainen herättää kiinnostuksesi ulkoisesti? tai Minkälainen ruokavalioni on ja mitä syön? Kysymyksien kautta pääsen sellaisille alueille, joita en itse välttämättä edes olisi osannut ajatella. Saan myös kysymyksistä mahtavia viboja, joku oikeasti haluaa tuolla ruudun toisella puolella tietää minusta jotain uutta tai haluaa kuulla mielipiteeni. Olen kysymyksistä hyvin otettu ja haluan aina antaa kysymyksiin mahdollisimman hyvän sekä kattavan vastauksen. Vähintäänkin vastaan kysymykseen kommenttiosiossa, ellen sitten vastaa kokopitkällä päivityksellä asiasta.

Mielenkiintoista sinänsä, että kaikki niin kutsutut ”toivepostaukset” ovat olleet luetuimpia tekstejäni ja niitä kirjoittaessani olen valehtelematta nauttinut kaikista eniten! Vastatessani esitettyyn kysymykseen vastaan toiselle ihmiselle ja se tuntuu merkitykselliseltä. Nyt en kirjoita ainoastaan massalle, joka harvoin huomioi tekstejäni mitenkään. Haluan ainoastaan vastata tälle yhdelle ihmiselle kunnolla, joka kysymyksen on heittänyt ilmoille ja se on aina vain positiivisempaa, jos vastaus pystyy samalla antamaan jollekulle muulle ajattelemisen aiheita tai jopa vastauksia.

Auta minua

Kirjoitan nykyään maltillisesti täysin omaan elämääni liittyvistä asioista, ripottelen kokemuksiani ja ajatuksiani tekstien joukkoon. En ehkä lähesty bloggaamista tällä hetkellä perinteisimmällä tyylillä, perhe, muoti, kauneus ja/tai elämäntyyli edellä. Enkä oikein osaa kategorisoida itseäni mihinkään lokerikkoon, jos niin ylipäänsä edes pitäisi tehdä. En ole tyyliguru, minulla ei ole lasta (ainakaan toistaiseksi), en ymmärrä sen koommin kauneuden päälle, enkä varmasti ole kokki parhaimmasta päästä. Mutta silti minulla saattaa olla paljon ajatuksia ja jutunjuurta edellä mainittuihin aiheisiin liittyen. En ehkä välttämättä lähde aiheista kirjoittamaan omatoimisesti, siispä…

Toivon ja pyydän, että juuri sinä kerrot minulle ääneen aiheen, josta haluaisit minun kirjoittavan tai heität ilmoille kysymyksen, johon haluat vastauksen tai mielipiteen. Tai jätä edes silloin tällöin pieni merkki siitä, että olet siellä (kerro vaikka mitä sinulle kuuluu). Haluan kirjoittaa enemmän sinulle, enkä vain itselleni. Ei aiheen tai kysymyksen tarvitse välttämättä liittyä vahvimpiin osaamisalueisiini. Välillä on mukavaa kirjoittaa aivan jostain muustakin kuin vain käsipainoista ja rintalihaksista!

Haluan tietää, mitä sinä haluat tietää.


Seuraile sosiaalisessa mediassa! 🙂

Facebook: @aaroblogi

Instagram: @aarohuttunen

Snapchat: @aarouh

Bloglovin

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

6 vastausta artikkeliin “AUTA MINUA OIKEAAN SUUNTAAN”

 1. Olisi kiva lukea treenipostauksia. Millaisella jaolla itse treenaat? Suosikkiliikkeesi? 🙂

  • Moikka Ellu,

   Kiitos paljon kommentista! 🙂 Todella hyvä kysymys ja aihe, eipä ole tosiaan tullut kirjoiteltua pahemmin omasta treenaamisestani loppujen lopuksi. Lupaan aiheesta kirjoitella! 🙂

 2. Hei!

  En kommentoi ikinä kenenkään blogipäivityksiä tai anna palautetta, mutta nyt tuntuu että on pakko 🙂 Olet todellakin äärettömän hyvä kirjoittaja ja kaikenlaisia postauksia on kiva lukea. Snapchatpäivityksesi muuten ovat myös mielenkiintoisia. Mielestäni blogikirjoituksistasi huokuu, että nautit kirjoittamisesta ja ajatusten jakamisesta. On ihana seurata ihmistä, jolla on omia juttuja, joista selkeästi nauttii ja on innostunut (kirjoittamisen ohella tarkoitan hyvinvointia ylipäätänsä, kuntosalia jne.) Vaikutat sympaattiselta ihmiseltä, johon myös jollain oudolla tavalla on helppo samaistua, vaikka oma elämäni ei ole ihan samanlaista. Kiitos ja jatka sinulle tärkeiden asioiden parissa!

  • Moi Veera!

   Kiitos mahtavasta kommentista, tuntuu todellakin hyvältä kuulla tuollaista palautetta – varsinkin, kun kommentoit harvemmin/ikinä! 🙂 Kirjoittaminen on kehittynyt tässä vuosien mittaan ja oikeasti yritän sitäkin puolta kokoajan viedä eteenpäin. Ja todella kiva, jos myös Snapchat stoorit uppoavat, vaikka ne on mitä on…

   Kirjoittaminen on kivaa puuhaa, mutta välillä tuntuu, että voisin antaa sen kautta vielä paljon enemmänkin. Vaikea vain nähdä asioita ”laatikon ulkopuolelta”, kun saa niin vähän palautetta yhtään mistään. Mistä sitten tietää, mikä toimii ja mikä ei. Yritän jollain tavalla vielä laajentaa tätä omaa maailmankatsomustani tämän kirjoittamisen suhteen.

   Jatkan vähintäänkin samaan malliin, kiitos vielä asiallisesta viestistä!

 3. Hei! Minäkin kuulun niihin jotka eivät ikinä kommentoi enää koska minulla on ikäviä kokemuksia siitä. Tykkään hirveesti lukea sun juttuja (luen aina vähän viiveellä koska mukamas kiire😀) koska sun elämäs poikkeaa paljon mun elämästä,niin oon jotenkin outo sillä tavalla etten halua lukea lapsiperhejuttuja vaan ennemminkin muita juttuja☺ mua kiinnostaa kanssa treenit😋 kiitos blogista ja anteeksi sekavasta kommentista😂

  • Heippa Jasmin! 🙂

   Täältä ei tule ikäviä kokemuksia! Mahtavaa, että viitsit kommentoida! 🙂 Haha, joo mulla ei hirveesti oo lapsiperheasioista tietoa, joten pysytellään nyt näissä muissa hommissa. 😀 Treenipäivityksiä on tulossa – sen lupaan.

   Hyvää kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta