TULEVAISUUDEN PÄIVÄKIRJA

Olen puolen vuoden ajan pitänyt päiväkirjaa, joka ei välttämättä ole aivan perinteisin. Yleensä päiväkirjaan kirjoitetaan ajatuksista ja asioista, joita voi olla vaikea tai mahdoton kertoa muille, mutta, kun ne saadaan kirjoitettua paperille ylös — helpottaa. Tavallaan siis niin kuin henkilökohtaisen blogin ylläpito monelle…

paivakirja

Päiväkirjastani ei kuitenkaan varsinaisesti löydy mitään ajatuksenjuoksustani, kokemuksistani tai tunteistani, vaikka ajatuksia sekä ideoita se pitääkin paljon sisällään. Kirjoitan päiväkirjaan ainoastaan unelmistani ja tavoitteistani. Asioista, jotka haluaisin saavuttaa tämän lyhyen elämän aikana.

”Asioilla” en tarkoita ainoastaan konkreettista omaisuutta. Tottakai sellainen kuuluu yhdeksi osaksi unelmiani, mutta on lopulta vain pieni osa kokonaisuutta. Raha ei nimittäin koskaan ole ollut itselleni ensisijainen suunnan määrittäjä, vaikka sitä on aina hyvä olla (tarpeeksi) ja se tuo oikein käytettynä turvallisuuden tunnetta. Se on siis vain yksi palanen kokonaisesta palapelistä, joka on tarkoitus rakentaa.

paivakirjan-1-sivu

Mitä päiväkirja pitää sisällään?
Sanoja, lauseita ja suunnitelmia — liittyen aivan kaikkeen, ihmiseen kokonaisuutena.
Millainen haluaisin olla? Mitä haluaisin saavuttaa? Mitä haluaisin omistaa?

Mitä itsessäni haluan kehittää sosiaalisesti, psyykkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti. Päiväkirjani kertoo minulle tavoitteistani ja muistuttaa niistä. Suurinta osaa tavoitteista ei pysty rahallisesti edes saavuttamaan, ehkä hieman edesauttamaan.

Miksi?
Olen kuullut ja lukenut siitä, kuinka paljon omalla käsialalla kirjoitettu teksti pystyy motivoimaan ihmisiä eteenpäin. Halusin kokeilla sitä ja pystyn nyt allekirjoitan kyseisen väitteen.

Sillä on ihmeellinen vaikutus ihmisen aivoihin, kun joka päivä lukee läpi tavoitteitaan kirjoitetussa muodossa. Joukossa on suuria ja pieniä tavoitteita — tiedätkö sen tunteen, kun pystyt vetämään saavutetun tavoitteen päälle raksin,X saavutettu? Jos et tiedä mistä puhun, niin suosittelen vakavasti kokeilemaan.

Saavutettua tavoitetta voi tietysti aina lähteä jalostamaan pidemmälle (One down, Two to go.), siitähän on tässä on kysymys. Itsensä motivoimisesta ja kehittämisestä!

paivakirjavalineet

Etsin täydellistä päiväkirjaa jonkin aikaa, koska mikä tahansa vihko ei todellakaan käynyt. Näenhän sen kuitenkin joka päivä, vaikka en sitä avaisikaan, se on silti aina näkyvillä. Sillä mikä on poissa silmistä, saattaa unohtua. Ja nyt kyseessä ovat tavoitteeni — niitä ei sovi unohtaa koskaan.

Musta kirja, jonka kannessa rikottu lasi. Täydellistä. Menee sisustuselementtinä ja sopii äärimmäisen hyvin tarkoitukseen. Tavoitteet ovat tehty saavutettaviksi. Tässä tapauksessa rikkoutunut lasi kuvastaa saavutettua tavoitetta.

thoughts-become-things

Päiväkirjat ovat usein henkilökohtaisia ja se pätee myös tämän päiväkirjan kohdalla. Tavoitteeni ja unelmani kuuluvat vain minulle. Toiset niistä onnistun saavuttamaan, mutta useita kuitenkaan en. Olen päästänyt mielikuvituksen täysin valloilleen niitä ylös kirjoittaessani.

Voin silti antaa yksinkertaisen esimerkin yhdestä tavoitteesta, jonka moni muukin saattaisi kirjoittaa ylös. Liittyen siihen millainen haluan olla: Haluan rehellisesti olla itsevarmempi. Olen jakanut itsevarmuuden vielä pienempiin lokeroihin. Yksi niistä on sellainen, että haluan itsevarmuuden näkyvän enemmän hymyilyn kautta.

PS. Voisin myös haluta saada kutsun Linnan juhliin — en vain vielä tiedä millä meriiteillä.

Ajatuksista tavoitteiksi ja tavoitteista todeksi.

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

2 vastausta artikkeliin “TULEVAISUUDEN PÄIVÄKIRJA”

  1. Aivan loistava ajatus! Samalla siinä kirjoittaessa ja sanottaessa tulee tiedostamatta aloitettua tavoitteeseen/unelmaan liittyvä ajatusprosessi. Mitäs minä haluan? Miten mahdollista se on toteuttaa jos ei nyt, niin tulevaisuudessa? Mitä tavoitteen saavuttaminen edellyttää? Todella hyvä ajatus, jota aion kyllä ryhtyä toteuttamaan itsekin. Kiitos vinkistä!

    • Moikka Merianna,

      Suosittelen ehdottomasti! 🙂 Tällaisesta tavasta olisi varmasti jokaiselle hyötyä omalla tavallaan. Monesti asiat jäävät ainoastaan ajatuksen tasolle, mutta kun ottaa yhden askeleen eteenpäin ja kirjoittaa ne ylös – on se jo huomattavasti merkittävämpi asia. Ajatusprosessista ensin kaikki lähtee, silti kirjoitetuilla sanoilla pystytään ruokkimaan mieltä huomattavasti paremmin kuin vain leijailevilla toiveilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta