AINA EI OLE HYVÄ ASIA OLLA PARAS

”Jos olet vahvin koko huoneessa, olet väärässä paikassa.” — On tunnettu lause erilaisissa motivaatioteksteissä. Eikä ihme, koska sen sisäistäminen olisi jokaiselle ihmiselle monin tavoin äärimmäisen hyödyllistä. Sanan ”vahvin” pystyy myös korvaamaan muun muassa sanoilla viisain tai paras. Mutta miksi sitten kyseinen lause olisi syytä sisäistää ja miten sen voi tulkita?

pimeapuoleni

Halu kehittää itseään sekä halu edetä elämässä ovat tärkeitä elämän peruspilareita ja niihin jokainen aivan varmasti tavalla tai toisella pyrkii. Yksin se voi kuitenkin olla hankalaa, vaikka nykyisin on mahdollista kehittää itseään hyvin pitkälle internetin ja kirjojen avulla, jos vain tahdonvoimaa ja mielenkiintoa löytyy. Lopulta, jossain vaiheessa tullaan silti siihen pisteeseen, että sosiaalinen kanssakäyminen muiden ihmisten kanssa on tarpeellista tai välttämätöntä seuraavaa tasoa tavoiteltaessa.

Ympärille on etsittävä uusia ihmisiä, näkökulmia, työpaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia, joista pystyy taas ammentamaan lisää tietoa sekä tarpeellisia taitoja. Olosuhteita on tietoisesti pyrittävä muuttamaan, mikäli halu kehittyä on vielä olemassa (toivottavasti se jatkuu lopun elämää). Jos halu kehittää itseään jostain syystä hiipuu, niin kohta huomataan, että ollaan jämähdetty kirjaimellisesti paikoillemme kaikin tavoin. Ja se on hyvin harvoin järkevä ratkaisu…

liftaus

Tässä tilanteessa et halua joutua sellaisten olosuhteiden vietäväksi, joissa olet kaikkein älykkäin tai vahvin, koska se alkaa nopeasti hidastamaan kehittymistäsi — oli osa-alue mikä tahansa. Keneltä otat tässä tapauksessa oppia, kun tiedät kaikesta enemmän kuin kukaan samaisessa tilassa olevista?

Edellä mainitussa tilanteessa kehitys väistämättä hidastuu tai jossain vaiheessa pahimmassa tapauksessa loppuu kokonaan. Kenelläkään ei ole sinulle mitään tarjottavaa siinä mielessä, että haluaisit vielä kehittää itseäsi lisää. Tilanteesta on päästävä pois!

kadenvaanto

Ympärilläsi pitäisi aina olla ihmisiä, joiden tietotaito, vahvuudet, elämänkatsomus tai vain läsnäolo, inspiroivat ja motivoivat sinua jatkamaan eteenpäin. Sellaisia ihmisiä, joita pystyt katsomaan hyvällä tavalla ylöspäin ja jotka pystyvät tarjoamaan sinulle jotain, jota tarvitset itsesi kehittämiseksi (vice versa). Oli asia kuinka pieni tai iso tahansa niin siitä kannattaa pitää kiinni.

Tällaisten ihmisten kanssa pystytte yhdessä auttamaan toisianne eteenpäin ja pysymään oikealla tiellä. Heidän kanssaan pystyt rakentamaan itsestäsi vahvemman ja paremman version. Olette toistenne voimavara, tukipilari ja voitte kehittyä yhdessä. Tässä tilanteessa molemmat hyötyvät. Ja tällaiseen tilanteeseen olisi syytä kaikkien pyrkiä.

Etsi oikeat olosuhteet.

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

2 vastausta artikkeliin “AINA EI OLE HYVÄ ASIA OLLA PARAS”

 1. nojaa tai sitte nvaan kuuntele toiste nelämäntarinoita ja kyselee niistä jokaiselal on omai juttui ja joku mitä ei ootaphtunut tai sitte nhöpötätte vaa nmitä kaikeka voisi kokeilla tai tehdä tai esi istuin tossa kortti illassa ja siihen viereen istui kundi ei me juteltu mitään järkeviä tätä ei pidä ottaa kirjaimellisesti siinä tuli loomisin auto ja sanoin et ompas löysä katse noilal vartioilla ja sit me suuniteltiin viimestä piirua myöten miten tehään jätti keikka naurettiin sille keikalle ja otettiin bisset ja jatkettiin kortin peluuta, jos jää siihen ajatukseen et koko ajan pitäisi oppia jotain iin huoamsin et musta tulee pingottunut ”tieto” viisas ja sitte nalkaa pitää tylsänä kaikkee joka ei tosiaan kehitä mut asioita on miljardei mistä voi vaan puehlla ilman sen kummepaa lopputulemaa ne keskutelut voi olla parhaimpii tai sitten vaan miettii jos yksin on milalinen toinen on ja antaa vaan viedä ajatuksen.

  esim yks grego alko selittää kuinka joskus 80 luvulla siellä kreikasa oli yks ammattivaras joka vei miljooni chippei tarinassa oli ontumii ja heh sherolkki osi voinnu aina sanoo mut hei oliha nsillon veideo kamerat tai sitten vaan nauttii siitä toisen tarinasta ja aian voi kysästä esim mä diggaan tosi paljon maailamn asiosita mut nytten kun niistä puhunu paljon huoamsin et päässä oli tilaa ja nautin itte asaisa puhua anisten kynen nlaitosta maailmasa on niin monta juttuu et ikinä ei tiiä kaikesta kaikkee ei kerkee millään.

  pelkkä keskutelu siis riittää mielestäni ja se on palkinto joak tuo lämmintä oloo ja jaksaa taas ja uusien juttujen tekeminen lisäksi kun ihmislel tulee eri juttui mieleen samasta asiasta niin uuden kokeilu tuo siihe nkeskuteluunkin lisää.
  kaikkein viisainta on jos tosiaan tuodan omat näkökulmat ja osataan yhesä rakentaa ollaan yhdessä viisaita ja typeriä tasaarvoisesti ja kasvettaan sitten ydhessä 🙂

  • Morjesta Ilari!

   Mahtava viesti, kiitos paljon! Paljon tärkeää pohdintaa ehdottomasti.

   Ei tietenkään aina tarvitse olla sillä ajatuksella liikenteessä, että: ”Pakko oppia jotain…” On todellakin hyvä välillä antaa vain olla ja keskittyä aivan johonkin muuhun. Nollata ajatukset. Se tekee kaikille silloin tällöin hyvää ja jokaisella on siihen ne omat tapansa. Ei ole oikeaa tai väärää.

   Ja tuollaiset tarinat ovat aina kaikista parhaimpia. Niistä voi saada monella tapaa paljon irti, varsinkin, jos kertoja osaa esittää asiansa hyvin sekä sujuvasti. Keskusteluhan on kaiken A ja O. Yhdessä olo kasvattaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta