TREENATESSA EI TARVITSE NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ

 

harjoittelu-ilme

Harjoitellessa ei tarvitse pelätä hikoilemista tai vältellä naaman punoittamista. Vaikka hikoilu on hyvin yksilöllinen ominaisuus, niin se kuuluu treenaamiseen sekä on jopa suotavaa. Missä sitten hikoilet, jos et kuntosalilla? Hikoilu tekee hyvää ja kertoo muun muassa kuormituksen tehokkuudesta ja lihaksien rasituksesta. Hikoilu on merkki siitä, että elimistö on viety pois siltä alueelta missä se on normaalissa olotilassaan tottunut olemaan. Anna sen tuntua!

Toistojen aikana saattaa kuulua puhinaa, pihinää, ähkinää tai sihinää, eikä se todellakaan ole häpeä. Henki selvästi vielä kulkee, joka on hyvä asia. ”Äänitehosteilla” pystytään myös tauottamaan tai rytmittämään toimintaa. Se ei ole typerää, vaan erittäin fiksua. Lihakset tarvitsevat happea toimiakseen. Anna sen kuulua! Älä kuitenkaan ylikorosta tätä osa-aluetta, koska se voi olla helposti hyvin ärsyttävää. Esimerkiksi pitkien sarjojen ensimmäisten toistojen aikana tuskin on tarvetta karjua ja herättää aivan turhaa huomiota. Huomiohakuinen toiminta kuntosalilla harvemmin herättää arvostusta kanssa treenaajissa. Kaikkien pitäisi olla siellä ainoastaan keskittymässä itseensä.

Kuntosalilla saa irvistää ja ilmeillä. Ilmeet kertovat ulkopuoliselle sen, että nyt poistutaan mukavuusalueelta sekä yritetään tosissaan. Ja mikä voisi olla hauskempaa kuin seurata treenikaverin ilmeitä sarjojen välissä, kun silmistä näkyy palava taistelutahto ja ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa lihaksissa tuntuvasta poltteesta. Itsensä ylittäminen on yksi treenaamisen kulmakivistä ja sen saa näyttää myös muille. Anna sen näkyä!

vipunostot-takaolkapaa

hauiskaanto-suoralla-tangolla

Samat asiat koskevat molempia sukupuolia. Salilla saa tietysti näyttää hyvältä. Sinne saa pukeutua niin, että jokainen vaatekappale sopii yhteen toistensa kanssa. Treeniä varten saa meikata, jos haluaa. On hyvä, että esimerkiksi vaatetuksen kautta pystytään kohentamaan itseluottamusta. Ja on myös ehdottomasti mukavampi treenata, kun ei tarvitse koko aikaa huolehtia peilin kautta miltä ulkoisesti näyttää. Siinä ei ole mitään väärää, mutta ulkonäön ei kuitenkaan pitäisi olla kaikkein tärkein asia.

Kaikista tärkein asia joka kuntosalilla pitää näkyä on työmoraali! Lupaan kaikille nuorille tytöille ja myös pojille sen, että treffikutsuja alkaa sadella oikeasti vasta sitten, kun syvennyt itseesi ja näytät kuinka harjoitellaan täydellä efortilla. Kun keskityt harjoiteltaessa itseesi, myös muut huomaavat sinut.

harjoittelu-ilmeella

harjoittelun-lopetus

Keskity olennaiseen ja anna työn laadun puhua puolestasi. Olen puhunut satojen ihmisten kanssa kuntosaliharjoittelusta ja siihen liittyvästä ulkonäkökeskeisyydestä. Aivan joka kerta päädytään samaan lopputulokseen: vähemmän ulkonäköä (peilit, selfiet)  ja enemmän tekemistä! Vannon, että kuntosalilla irvistely, puhina ja hikoilu tekevät sinusta kauniin. 

Anna sen näkyä, kuulua ja tuntua!

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta