YKSIN ETELÄN AURINGON ALLA (Osa 1.)

Päätin keväällä varata jonkin ulkomaanmatkan kesän loppupuolelle. Lähtisin sinne vaikka yksin, jos en saisi ketään puhuttua mukaan. Niin siinä sitten kävi. Varasin yksin äkkilähdön Kreikan lämpöön. Matkan varaamisen kynnys oli korkea, koska en ole koskaan noussut matkustajalentokoneeseen. Uskokaa tai älkää. Aiemmin olen ilmateitä päässyt tutkimaan ainoastaan sukulaisen pienlentokoneen kyydistä, mutta siitä on aikaa noin 12 vuotta, enkä muista siitä yhtään mitään…

Joten kyllä, matkaseura olisi ollut enemmän kuin tervetullutta, mutta koska päätös oli tehty ja matka maksettu — takaisin ei ollut paluuta. Oikeastaan mitään muuta kriteeriä matkan varaamiselle minulla ei ollut kuin se, että päämäärässä on oltava lämmintä. Eli vaihtoehtoja oli paljon. Kreikka kuitenkin valikoitui loppujen lopuksi hintansa puolesta.

Fly 1

En ole aina ollut vain Suomen rajojen sisäpuolella, vaikken sen enempää lentänyt olekaan. Olen käynyt 12 maassa, siis kaikissa Suomen naapurivaltioissa sekä Itämeri on tullut kierrettyä autolla. Kauemmas lähteminen kuitenkin valehtelematta hieman pelotti. Tai oikeastaan ainoastaan se, miten lentokentällä toimitaan. Löydänkö oikean lentokoneen? Pääsenkö turvatarkastuksesta läpi? Osaanko pakata tarvittavat tavarat?  Miten pärjään englannin kielen taidoillani?

Itseasiassa ulkomaille meneminen ei jännittänyt yhtään, eikä lentäminen. Mikä on kummallista varmaan sinänsä, koska eikö ne kuitenkin ole yleensä suurimmat askeleet. Lentokentällä toimiminen minua pelotti ja kaikkea muuta odotin suurella mielenkiinnolla.

Mountains 1

Sea 1

Pelot osoittautuivat aivan turhiksi, kuten pelot lähes aina ovat. Pelkohan on lähinnä oman mielikuvituksen tuotetta. Ihmisillä on tapana pyöritellä asioita niin paljon päänsä sisällä, että niistä voi muodostua ylitsepääsemättömän vaikeita. Pelko on kuitenkin inhimillinen tunne ja sitä kokee elämässään aivan jokainen jossain vaiheessa. Sitä voi kuitenkin käsitellä hyvin monella eri tavalla ja on täysin itsestäsi kiinni kuinka pelkoja lähestyt. Joku kiertää pelkonsa hyvin kaukaa ja toiset päättävät mennä suoraan niitä kohti.

Tanning 1

SunSet

Valitsin sen reitin jossa pelko tuijottaa suoraan minua päin. Pääsin kohtaamaan pelkoni, oikeastaan ei ollut minkäänlaisia vaihtoehtoja väistää sitä enää (huom. pääsin kohtaamaan, en joutunut, kaikilla ei ole sitäkään mahdollisuutta). En ole katunut valintaani hetkeäkään. Omien pelkojensa voittaminen on hienoin tunne mitä tuntea voi. Samalla se on merkittävä askel kohti parempaa tulevaisuutta ja vahvempaa persoonaa. On aivan turhaa rakentaa käytännössä mitättömistä peloista muureja ympärilleen, ne vain rajoittavat elämää.

Ensimmäinen siirto kohti uusia seikkailuja tehty.

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

2 vastausta artikkeliin “YKSIN ETELÄN AURINGON ALLA (Osa 1.)”

 1. Oioi oon kade, nimittäin oon jo kauan aikaa haaveillut reissuun lähtemisestä _nimenomaan_ yksin! Sais tehdä impulssiensa ohjaamana just mitä milläkin hetkellä mieleen tulee, eikä tarvis kysellä toiselta että milloin sille sopii et syödään, kauanko se jaksaa olla rannalla tai shoppaamassa yms.. 😀
  Monesti kuulee yksin matkustamisesta kaikkia kummeksuvia kommentteja, mutta loppujen lopuksi varmaan riippuu tosi paljon ihmisestä että viihtyykö/rentoutuuko itsekseen. Varmaan mahtava matka ollut sulla!

  • Moi,

   Oli todella huikea reissu ja silmiä avaava monellakin tavalla (siitä tuonnempana 😉 ). Hetkeäkään ei ole tosiaan kaduttanut että lähdin yksin, vaikka välillä seurakin olisi voinut kelvata. Esimerkiksi matkustaminen on yksinään huomattavasti kalliimpaa…

   Suosittelen kyllä ehdottomasti näillä vähäisillä kokemuksillani lähtemään yksin reissun päälle, jos väähääkään kiinnostaa! Siitä jää niin paljon kuitenkin käteen, itsestään oppii muun muassa yhtä sun toista.

   Matka vaan suunnitteluun ja varaukseen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta