MUKAVUUSALUEEN ULKOPUOLELLA

Puhutaan sitten treenaamisesta, opiskelusta, työnteosta tai elämästä yleensä — mukavuusalueella on mukava olla. Siellä on helppo hengittää, ei tarvitse stressata mistään ja vuorokaudet kuluvat omalla painollaan. Tai niin ainakin voisi luulla? Monella asia varmasti voikin olla näin. Henkilökohtaisesti olen omaksunut hieman erilaisen näkökannan mukavuusalueeseen liittyen.

Nimittäin minua alkaa ahdistamaan suuresti, jos päivät menevät ohitse samaa kaavaa toistaen. Koulu. Työt. Harjoittelu. Ehkä johonkin väliin sopii myös keskusteluhetki toisen ihmissuvun edustajan kanssa. Kaikki kulkee omalla painollaan. Mikään ei tunnu tarjoavan riittävästi haasteita, tylsistyn ja ahdistun. En ole stressaavaa tyyppiä, mutta mukavuusalueella se iskee. Mitä nyt?

Alone top of the mountain

Töitä ei aina ole (toistaiseksi), eivätkä opettajat pysty tarjoamaan kursseja siihen tahtiin, että niistä saisi kokopäivätyön. Sohvalla en viihdy, eikä televisiolla ole mitään tarjottavaa…

Usein paras tapa poistua mukavuusalueelta on treenaamisen kautta! Sitä voi tehdä missä tahansa ja koska tahansa. Kuinka mukavaa ja lähellä sydäntä harjoittelu onkin, niin sitä kautta mukavuusalueelta poistuminen on varmasti helpointa itselleni. Se ei todellakaan ole hankalaa, eikä vaadi paljoa, ainoastaan vähän tahdonvoimaa. Yleensä riittää muutama lisätoisto sarjan päätteeksi, yksi minuutti enemmän puskemista tai haastavamman liikkeen valitseminen.

Saattaa tuntua pahalta, saattaa koskea lihaksiin, muutama hikipisara mahdollisesti tippuu lattiaan ja voi olla, että tuntemusten perusteella olisin jättänyt leikin kesken kauan sitten — ellen tietäisi tunteiden olevan hetkellisiä ja ellen osaisi odottaa sitä äärettömän paljon parempaa tunnetta, mikä tulee mukavuusalueelta poistumisen jälkeen. Tunne on koukuttava ja samalla todella palkitseva. Parhain osuus on siinä, että samaisen tunteen pystyy saavuttamaan joka ikinen päivä, jos vain tahtoo.

Sweat for it

Ehkä on jokseenkin kummallista odottaa vuoden jokaisena päivänä sitä hetkeä, kun pääsee epämukavuusalueelle, jossa joudut kohtaamaan itsesi henkisesti ja puskemaan tunteesta läpi. Loppujen lopuksi asia kuitenkin tarkoittaa samaa kuin itsensä ylittäminen. Maailmassa ei ole palkitsevampaa tunnetta, kuin itsensä voittaminen. 

Nyt ei puhuta pelkästään treenaamisesta, vaan kaikista elämän osa-alueista. Mukavuusalue on rinnastettavissa kaikkeen ja sieltä poistuttaessa saavutetaan yleensä kaikkein parhaimmat asiat sekä tunteet. Jos haasteet eivät löydä sinua, etsi ne itse, kohtaa ne ja ylitä itsesi.

Poistu mukavuusalueelta.

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

4 vastausta artikkeliin “MUKAVUUSALUEEN ULKOPUOLELLA”

 1. Hyvä postaus, luin sunnuntaina ja antoi inspistä. Nyt olen peräti kolme kertaa tällä viikolla saanut itseni liikkeelle sohvan pohjalta 😀 Niitä liikunta kertoja kun on ollut tasan nolla edellisten 3 viikon aikana.

  • Moi Janna!

   Kiitos paljon. Loistavaa, että sait tekstistä inspiraatiota! Eikö kuitenkin tuntunutkin liikunnan jälkeen hyvältä? 🙂

 2. Quote ”Life begins at the end of your comfort zone” on itseä usein motivoinu. Ne siisteimmät jutut liittyy usein mukavuusalueelta poistumiseen ja itsensä ylittämiseen. Oon ite korkeita paikkoja pelkäävänä menny vaijeripuiston korkealla olevan radan läpi hengissä, treenannu äärirajoille ja lista vaan jatkuu 👌 hyvä teksti, osaat kirjottaa motivoivasti!

  • Moikka!

   Erinomainen tuo motivaatioteksti, se vaan pitäisi jokaisen sisäistää kunnolla. Mahtavaa että oot uskaltanu niitä pelkoja kohdata, varmasti vähintään lievittynyt ne korkeanpaikan pelot. Pelkoja kohti vaan ja niistä läpi! Kiitos kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta