”ET PYSTY SIIHEN.” — LAUSE JONKA HALUAT KUULLA

Jokainen on aivan varmasti kuullut jossain elämänsä vaiheessa lauseen: ”Et pysty siihen.” tai ainakin vastaavaa tarkoittavan sanonnan. Mikäli tätä lausetta ei ole koskaan osoitettu sinulle, olet äärimmäisen onnekas! Se tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että ympärilläsi olevat ihmiset uskovat sinuun.

Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat päässeet kuulemaan tätä lausetta hyvin paljon. Kuulen sitä välillä vieläkin, mutta harvemmin kuin aiemmin. Minua ei kuitenkaan enää haittaa se, etteivät ihmiset ole valmiita uskomaan minuun. Hyvä. Ompahan syy jonka vuoksi taistella — näytän vielä…

Thinking 3

Skenaario:
Saatoin ajatella ääneen asioita, jotka löytyvät tavoitelistaltani tai jotka kuuluvat hurjimpiin unelmiini. Kuulija tyrmäsi ajatukseni. Eikä siinä mitään. Ehkä idea ei sopinut hänen ajatusmaailmaansa. Ehkä se oli liian iso. Ehkä se oli liian kummallinen.

Joka tapauksessa tullaan siihen tilanteeseen ettei kuulija usko minuun ja epäilykset todistavat sen. Hän ei halua uskoa unelmaani. Kerroin unelmastani hänelle siinä toivossa, että hän auttaisi saavuttamaan unelmani, jollain tavalla tukisi tai edes ymmärtäisi. Ei. Täystyrmäys.

Hän ei selvästi halua olla osa unelmaani. Ei se haittaa. Ei hänen tarvitsekaan.

Thinking 2

Haaste heitetty
Skenaarion jälkeen huomaan itsessäni seuraavaa: Täystyrmäyksestä johtuen ilmoille heitetystä unelmasta / tavoitteesta tulee haaste. Haaste, joka täytyy suorittaa ja pitää saavuttaa. Uskon unelmani olevan mahdollinen. Joudun ehkä lähtemään sitä kohti yksin, mutta sekin vaihtoehto on parempi kuin lannistuminen epäuskon edessä ja unelman tavoittelematta jättäminen — näyttämisen tahto on herännyt.

Kiitos siitä, että epäilyksilläsi vahvistit tahtoani unelman saavuttamisen suhteen. Kiitos siitä, että herätit sisäisen taistelijani. Kiitos siitä, ettet uskonut minuun! Kiitos.

Thinking 4

Vuosia takaperin olisin saattanut jättää unelman hengissä pitämisen kuulijan epäuskoon. Ei. Ei nää… Ympärille katsellessani, näen ihmisten tekemiä, toinen toistaan suurempia luomuksia. Avatessani sosiaalisen median ihmeellisen maailman, löydän paljon ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet suuria. Ihminen on käynyt avaruudessakin.

Mistä tämä kaikki on saanut alkunsa? Yhden ihmisen ajatuksesta, sekä unelmasta. Kaikilla on yhtäläiset oikeudet unelmiin ja niiden tavoitteluun. Jokainen pystyy aloittamaan ainoastaan siitä, missä sillä hetkellä on. Moni on noussut tyhjästä. Miksen myös minä pystyisi siihen?

”Et pysty siihen.” -lause mielletään yleensä negatiivisena. Oikeastaan se on positiivinen. Se on kohteliaisuus. Olet uskaltanut unelmoida ja ajatella jotain, mihin jokainen ei ole valmis.

Unelmia saa ja pitää olla. Jokin suuri on aina alkanut jostain pienestä. 
Kaikki on ainoastaan kiinni siitä, miten asiat näet.

Aaro Huttunen

Positiivisella ja rennolla elämänasenteella varustettu 23-vuotias fysioterapiaa opiskeleva nuorimies. Intohimoihin kuuluu jatkuva itsensä kehittäminen sekä uusien asioiden oppiminen. "Vapaa-aikaan" sisältyy kuntosalin lisäksi kirjojen lukemista, yrittäjyyttä ja luovan puolen esiin tuomista kirjoittamisen kautta.

4 vastausta artikkeliin “”ET PYSTY SIIHEN.” — LAUSE JONKA HALUAT KUULLA”

 1. Tosi hyvä teksti! 🙂
  Täällä siis yksi hengenheimolainen ilmoittautuu.
  Samanlaisiin ihmisiin ja tyrmäyksiin olen itsekin elämäni varrella törmännyt, valitettavasti.
  Olen opinnut kääntämään tuollaiset lausahdukset ja tyrmäykset itselleni voimavaraksi, ja ne ovat vain puskeneet yrittämään entistä kovempaa saavuttamaan haluamani.
  Sitä pystyy ihmeellisiin asioihin, kun vaan jaksaa uskoa ja luottaa itseensä eikä luovuta 🙂

  • Moikka Emilia! 🙂

   Kiitos paljon! Ja hienoa, että myös sinä olet oppinut kääntämään negatiiviseksi tarkoitetun positiiviseksi voimavaraksi. Se on rikkaus!

   Pieni muutos ajatusmaailmassa tekee suuria. 😉

   Keep it up!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta